"Lav stol, høy himmel".

Stolen er i flammet bjørk, fra løvtreskog i vestfold.

Stolen er en såkalt "heals chair", en lav lenestol. Den er ergonomisk tilpasset i sitteformen og lages som en sittegruppe for to, eller en enkel lenestol for å nyte en kopp, et glass, en bok eller avis.

For å oppnå best sittekomfort er spilene i setet dimensjonert ned slik at de gir en svak svikt når man sitter. For å spille på lag med materialet og funsksjonen er derfor spilene lagt på plass i en klemme, og ikke limt. Dette for å sikre en enkel operasjon om en av spilene skulle overbelastes og knekke (Stoler er jo som kjent også brukt til å stå på når de står i nærheten ved behov). Denne klemmen gir da en åpning for et lekent uttrykk, da den fungerer ved hjelp av synlige hodebolter. Disse gir et naturlig spill mot trematerialet, og er en funskjonell detalje.

 

 

Detalje. Gjennomgående bolt for klemme av spiler i setet.

 

 

 

 

 

 

   

 

 

"Ask".

Skrog med 3 skuffer som kan henges på veggen. Laget i ask. Hele bredden av emnet er beholdt, med kvist, for å synliggjøre hele spillet som fins. Askebladet er felt inn i skuffefrontene og fungerer som håndtak.

 

 

 

 

Tre er et av våre 4 naturlige hovedmaterialer ved siden av stein, leire og ull.

Tre har en uendelig variasjon i overflate, og varierer også i egenskaper treslagene imellom.

Flammet bjørk, som vist her, er i utgangspunktet en svekkelse av vedstrukturen. Brukt til møbelvirke gir det et svært dekorativt spill.

 

Arbeidene er basert på gammel håndverkstradisjon. I møte med håndverkeren kommer form, funksjon og materiale til uttrykk i et lekent samspill.

 

 

 

 

 

Hel Ved

møbelkunst